ENDELIG LOVLIG I NORGE

ENDELIG LOVLIG I NORGE

mai 21, 2018 0 Kommentarer

Den 12. april, 2018 ble regelverket for små elektriske kjøretøy kraftig forenklet, og elektriske sparkesykler, selvbalanserende kjøretøy, enhjulinger, elektriske skatebords, og liknende personlige transportmidler, ble likestilt med sykkel og dermed lovlige på norske veier. Aldersgrensen på 16 år ble opphevet, og maks fart regulert opp fra 15km/t til 20km/t.

Dette betyr at slike transportmidler nå kan tas i daglig bruk, og siden hastigheten ble oppgradert er dette nå et praktisk fremkomstmiddel for alle, og ikke lenger kun et leketøy for spesielt interesserte.

Teknologien i slike produkter har modnet sterkt gjennom 2017 og 2018, og har nå nådd et punkt der man får god rekkevidde og med en fart som ofte kan ta deg dit du skal raskere enn med bil eller sykkel. De aller fleste modeller kan også klappes sammen, og har en lav nok vekt til at du kan ta med deg kjøretøyet inn på toget og legge den under setet og ta  den frem igjen mellom transportetappene.

Med et gjennomtenkt design, gode løsninger og  det er kanskje ikke så overraskende at folk har mottatt denne trenden med åpne armer. Ikke bare kommer man seg fort frem, og har et fremkomstmiddel det er enkelt å ta med seg over alt, men disse er vanvittig morsomme å kjøre for absolutt alle aldersgrupper.

Til dags dato har absolutt alle som har prøvekjørt en elektrisk sparkesykkel hos oss lyst opp i et stort smil etterpå,  så kom innom for en prøvetur du også!

 

https://www.tek.no/artikler/fjerner-forbudet-mot-sma-elektriske-kjoretoy/434525

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/sma-elektriske-kjoretoy-blir-likestilt-med-sykkel/id2596831/