Hastighetsbegrensing

Hastighetsbegrensing

desember 08, 2018 0 Kommentarer

 

Etter at de nye reglene kom 10. april 2018 er alle våre sparkesykler godkjente når de bli hastighetsbegrenset til 20 km/t +- 10% (avhengig av vekt last) 

Det er en del som synes 20 km/t på el-sparkesykkel høres altfor mye ut, så for å gi litt perspektiv så ser man i undersøkelsen gjort av Transportøkonomisk institutt i 2016 at  snittfarten på vanlige tråsykler er 18,6 km/t og hele 25 km/t på treningsturer. Toppfart blir selvsagt noe helt annet, og her er man fort oppe i 40 km/t på vanlig tråsykkel i nedoverbakker. Høyeste hastighet målt på tråsykkel er forresten 133,78km/t. (men slike hastigheter er vel for spesielt intresserte..!)

I motsetning til vanlig elsykker hvor loven kun tillater opptil 250W motor, er det ingen krav om begrensninger i motorkraft, og dette er gode nyheter!

En sterk motor og høy effekt (volt) på batteri er en fordel hvis du ønsker å kunne kjøre i 20 km/t i normale norske motbakker. Elektriske sparkesykkel med 36v og 350W motor eller lavere blir altfor svak for en gjennomsnittlig nordmann og man må mest sannsynlig hjelpe til selv i bakkene. Alle våre sparkesykler er godkjente hvis de er fysisk hastighetsbegrenset til 20 km/t +- 10% (avhengig av førervekt)

Det er fullt lovlig å selge, kjøpe, eie og kjøre el-sparkesykkel som har konstruktiv hastighet over 20km/t, men skal du kjøre rundt på offentlig vei må kjøretøyet være hastighetsbegrenset til 20km/t.

 

Det finnes 3 metoder for å hastighetsbegrense sparkesyklene:

 Metode 1:

Det finnes en hurtiginnstilling som man enkelt kan veksle mellom på LCD displayet.

 

Metode 2:

I denne metoden kan man via kompliserte tastetrykk på LCD display sette makshastighet fra 1-100%.

 

 Metode 3:

Med denne metoden blir den fysisk blokkert fra til maks å yte 20 km/t. Skal du på et tidspunkt ønske å oppheve denne begrensingen må den inn til service hos oss. 

I følge regelverket skal man ikke ha "Konstruktiv hastighet over 20 km/t."

 Vi tolker loven slik at det bare er metode 3 som gjør sparkesykkelen fullstendig lovlig å benytte utenfor private områder. 

Dersom du ønsker hastighetsbegrensing, si ifra til oss når du kjøper sykkelen,så ordner vi selvsagt det for deg, uten ekstra kostnad.
Også i Blogg og nyheter

Fart og Watt

juli 22, 2020 0 Kommentarer

Les mer

Vi har godt utvalg på dekk og slanger til sparkesykler og EUC
Vi har godt utvalg på dekk og slanger til sparkesykler og EUC

juli 22, 2020 0 Kommentarer

Vi har dekk i alle størrelser og utforminger!

Les mer

Sparkesykkeldeler
Vi har Norges største delelager til el-sparkesykkel!

juli 22, 2020 0 Kommentarer

I tillegg har vi et digert delelager med de vanligste delene til de aller mest populære modellene i Norge.  

FINNER DU IKKE DET DU TRENGER I NETTBUTIKKEN VÅR?

SEND OSS EN EPOST OG SPØR!

Les mer