Elektrisk sparkesykkel og biltrafikk

Hva kan du spare på å parkere bilen?

mai 06, 2019 0 Kommentarer

Kjører du også mange korte turer? Da burde du lese videre.

Verden er stort sett enig med at global oppvarming skjer, og at det er en kjip greie. Donald Trump kan nekte så mye han vil - men tallenes tale er relativt klar. Et helt annet aspekt er hvor masete, og ikke minst dyrt, det kan være med bil.

La meg raskt bombardere deg med noen tall. 

- 63% av alle bilturer i Norge gjennomføres med kun én fører i bilen.
- Halvparten av norske husstander har 2 biler.
- Opptil 90% av alle bilturer er under 3 km. 66% i Oslo og Akershus. 

*Tall er hentet fra Transportøkonomisk Institutt

For å sette ting i litt perspektiv tar 3 km ca 3-6 minutter å kjøre, avhengig av fartsgrene og kø. Samme strekning tar ca 30 minutter å gå. En sparkesykkel unnagjør 3 km på ca 6 minutter, og er sjelden hindret av kø.

Lettere liv med sparkesykkel?

Poenget er at altfor mange enkle og korte turer gjøres med bil. Da melder det seg en rekke andre utfordringer. Parkering er dyrt. Kø er noe herk. Tomgangskjøring er dårlig for miljøet. Bilkjøring er kjedelig. 

Etter et år hvor jeg omtrent utelukkende har kjørt sparkesykkel - kan jeg aldri se for meg å vende tilbake til bilkjøring på korte strekninger. Ikke bare er det gøyere å kjøre sparkesykkel - men mobiliteten kan ikke sammenlignes. En sparkesykkel kan kjøres på vei, fortau, i skog, i park og på tursti. Du tar den lett med deg på buss, tog eller i bil - når det trengs. 

Her om dagen måtte jeg raskt fra Tønsberg til Borgheim, og tok sparkesykkelen fatt. I løpet av 20 minutter gikk jeg fra å sitte i kontorstolen på jobb, til å stå på Borgheim. Ingen kø, ingen leting etter hvor bilen stod parkert, ingen bomring å tenke på. 

Cash money

Man kan snakke om økonomien til tunga detter ut og øra faller av, men et viktig poeng er hvor mye man kan spare på å parkere bilen. En time med parkering i sentrum kan være en vond affære selv for de rikeste. Bare letingen etter parkeringsplass kan være nok til å drive de fleste til vanvidd. Bompenger. Drivstoff. Forsikringer. Bilverksted... Og når vi går tilbake og ser på tallene i starten av innlegget, som viser hvor mange turer som gjøres alene i bil..?

Argumentene stacker seg opp. 

Prøvekjør hos oss

Kjempetøff sin butikk i Tønsberg sentrum

Jeg kan snakke om elektrisk sparkesykkel hele dagen. Det du kan gjøre er å komme innom Kjempetøff i Tønsberg å prøve en for deg selv! Så kan du kjenne på hvordan det er å cruise forbi køen med vind i håret og et smil om munnen mens sparekontoen vokser i takt med humøret :) 

Velkommen skal du være til prøvekjøring!
Også i Blogg og nyheter

Fart og Watt

juli 22, 2020 0 Kommentarer

Les mer

Vi har godt utvalg på dekk og slanger til sparkesykler og EUC
Vi har godt utvalg på dekk og slanger til sparkesykler og EUC

juli 22, 2020 0 Kommentarer

Vi har dekk i alle størrelser og utforminger!

Les mer

Sparkesykkeldeler
Vi har Norges største delelager til el-sparkesykkel!

juli 22, 2020 0 Kommentarer

I tillegg har vi et digert delelager med de vanligste delene til de aller mest populære modellene i Norge.  

FINNER DU IKKE DET DU TRENGER I NETTBUTIKKEN VÅR?

SEND OSS EN EPOST OG SPØR!

Les mer