Kortfattet info om garanti, angrerett, bytterett og innbytte av el-sparkesykler

Kortfattet info om garanti, angrerett, bytterett og innbytte av el-sparkesykler

april 08, 2019 0 Kommentarer

Generelt:

Vi får mange spørsmål om hvordan garantien er på syklene vi selger. I Norge er man beskyttet av verdens strengeste forbrukerlovgivning og denne gir da reklamasjonsrett på våre produkter opptil 2 år . 

Generelt kan jeg si at vi holder rimelig høyt kvalitetsnivå på syklene vi selger. Dette er fordi vi i Kjempetøff AS ikke har startet opp salg av elektriske kjøretøy for å bli rike, men fordi vi genuint mener at disse produktene kan være en god erstatning for bil. Også om vinteren. 

Denne idealistiske tanken gjør at vi årlig drar ned til Kina for å prøvekjøre 2-300 av disse kjøretøyene for å være sikker på at det vi importerer er av god kvalitet og samtidig gir mye produkt for pengene.  Allikevel er det slik at i det kan være feil og mangler på kjøretøyet ditt (det er alltid et dårlig eple i kurven) .

 El-sparkesykler kjøpt i nettbutikken vår som skal sendes langt avgårde, forbeholder vi oss retten til å testkjøre en runde rundt kvartalet for å sjekke motor, bremser, lys osv. før vi sender den avgårde. Hvis du ikke vil at vi skal gjøre dette, så si ifra på mail så lar vi være. Dette forekommer også stikkkontroller på syklene på fabrikken. Derfor hender det at triptelleren på sparkesykkelen viser at den har gått opptil 100 meter når kunden får den. Sykkelen er altså ikke brukt, men funksjonstestet. Som regel foregår funksjonstestingen både hos oss og hos fabrikk innendørs.

Om Garanti/ reklamasjonsrett:

 Reklamasjonsretten gir deg muligheten til å kreve utbedring, omlevering, prisavslag eller heving på grunn av feil eller mangler som eksisterte på kjøpstidspunktet.

 Å reklamere innebærer at du gjør selgeren oppmerksom på at du mener du ikke har fått levert varen i henhold til avtale. Selgeren plikter da å undersøke saken og eventuelt utbedre gjenstanden.

 Reklamasjonsretten din er sikret gjennom norsk lovgivning. Reklamasjonsfristen er den tidsfristen du har til å klage på varen eller tjenesten til selgeren, og er normalt inntil to år. Du må imidlertid rette reklamasjon til selgeren snarest mulig etter at feilen ble oppdaget.

 

Det betyr i praksis at dersom varen ikke er som den skal og/eller ikke gjør det den lover, så må du kontakte oss som snart som mulig slik at vi kan utbedre feilen. I følge håndverksloven har selskapet 3 forsøk på å reparere feilen, før kunden har krav på ny enhet.

 

Vi er en av veldig få sparkesykkelbutikker som har in-house verksted, så dersom du har klart å ødelegge sykkelen din på noe vis på egenhånd for eksempel fått vannskader på trottle/tommelgassen eller punktert så har vi altså deler på lager og vi får reparert det aller meste uten at det koster skjorta.

 

Om angrerett ved kjøp i nettbutikk:

Angrerettloven gjelder ved salg av varer og tjenester utenom den næringsdrivendes faste forretningslokaler, og/eller der kjøper og selger ikke er tilstede samtidig. Eksempler er kjøp på internett, postordre og telefon, gatesalg, dørsalg, salg i messer etc. Det sentrale er at kommunikasjonen skjer uten at partene er til stede samtidig.

Du behøver ikke å begrunne hvorfor du angrer, og ønsker å benytte angreretten.

Angrefristen er i utgangspunktet 14 dager fra forbrukeren får varen i fysisk besittelse. 

 Dersom du benytter deg av angrefristloven kan ikke produktet være brukt, og den skal sendes i retur i original emballasje. I praksis betyr dette at du kan pakke opp sykkelen, inspisere produktet innendørs, slå den på og teste funksjonene, men ikke kjøre med den utendørs, eller over 100 meter innendørs.

 

Om bytterett ved kjøp i fysisk butikk:

De fleste butikker lar deg få bytte det du har kjøpt, så sant det er ubrukt og uskadet. Dette er ingen lovbestemt rett, men er så vanlig at du kan regne med å få bytte. Ta vare på kvitteringen eller byttelappen, og hold fristen som står på den. Det er opp til butikken å sette betingelsene. Det får ikke byttet varen i forbindelse med salg. 

Du kan ikke kreve å få pengene tilbake, men oftest kan du få en tilgodelapp du kan handle for en annen gang. Den kan du bruke i tre år, hvis det ikke står noe annet.  

Hos Kjempetøff får du også byttet varen dersom den er ubrukt og uskadet. Med ubrukt menes at sparkesykkelen ikke er kjørt utendørs og ikke har skoavtrykk på ståplaten. Det er opp til betjeningen å vurdere om varen er ubrukt og uskadet.

 

Om innbytte av gammel sykkel ved kjøp av ny:

Dette er en praksis vi ikke gjør på nåværende tidspunkt. Og fordi vi er avhengige av å kunne selge varen videre uten å gå i tap, vil du nok uansett få mer igjen for det ved å legge den gamle sykkelen din ut for salg på finn.no eller facebook enn å la oss ta sparkesykkelen din i innbytte. ;) 
Også i Blogg og nyheter

Fart og Watt

juli 22, 2020 0 Kommentarer

Les mer

Vi har godt utvalg på dekk og slanger til sparkesykler og EUC
Vi har godt utvalg på dekk og slanger til sparkesykler og EUC

juli 22, 2020 0 Kommentarer

Vi har dekk i alle størrelser og utforminger!

Les mer

Sparkesykkeldeler
Vi har Norges største delelager til el-sparkesykkel!

juli 22, 2020 0 Kommentarer

I tillegg har vi et digert delelager med de vanligste delene til de aller mest populære modellene i Norge.  

FINNER DU IKKE DET DU TRENGER I NETTBUTIKKEN VÅR?

SEND OSS EN EPOST OG SPØR!

Les mer