Piggdekk til sparkesykkel

Piggdekk til sparkesykkel

oktober 02, 2019 0 Kommentarer

- Joda, det finnes faktisk!

Vi lanserte de første piggdekkene til sparkesykkel allerede i 2018 fordi vi så at denne type kjøretøy kom til å bli såpass populært at man kom til å ville kjøre året rundt. Når nok folk opplever hvor anvendelig, morsomt og praktisk det er  å kjøre sparkesykkel vil mange ønske å kjøre hele vinteren igjennom. 

Dermed tok vi turen til Kina og spurte dekkprodusenter der om de var villige til å lage piggdekk til sparkesykler. Det var de ikke; markedet var for lite. Så da var det bare å dra hjem igjen, å forske oss frem til hvilke pigger som fungerte i hvordan type hjul og til hvilke modeller.  Det er ikke bare-bare å sette pigger i hvilke som helst hjul og sende folk ut på glattisen.

Det er overraskende mye å ta hensyn til :

  • Diameter på hjulet.
  • Om det er luftslange, slangeløse dekk eller helgummi.
  • Bredden på hjulet.
  • Størrelsene på piggene som skal brukes kontra gummitykkelsen på dekket
  • Avstanden mellom dekket og skjermen.
  • Også batteritiden på sparkesykkelen må tas hensyn til , for når gradestokken kryper under +5 grader reduseres også batteritiden betraktelig og dermed er det ikke vits å sette på piggdekk på de modellene som i utgangspunktet har liten rekkevidde.

 

All prøvingen og feilingen vår resulterte i at vi i Kjempetøff  fant opp verdens første piggdekk til sparkesykkel!

Til nå er det snakk om sykler med 10" hjul og luftslange vi lager piggdekk til.  Dette er en ganske standardisert hjuldimensjon som passer en rekke modeller der ute.

2018 utgaven av piggdekk ble laget av vanlige urban dekk og disse satt overraskende godt på veien ( for å være ærlig, hadde jeg ikke troa på dette prosjektet, men jeg ble positivt overrasket).

2019 utgaven av piggdekk vil lages av offroaddekk noe som vil gi enda bedre grep på veien. 

Av de sparkesyklene vi selger pr i dag så får du altså tak i piggdekk til ICONIC CRUISER, ZERO 10 og Zero 10x. Vi har ikke enda fått testet ut hvordan ZERO 10x med piggdekk håndterer veiene før det blir føre til det, men jeg kan anbefale CRUISER som et godt alternativ. Denne modellen ble brukt hver eneste dag i hele fjor vinter og det fungerte utmerket.

Vi skal jobbe videre for å prøve å få tak i piggdekk som fungerer til Xiaomi sparkesykler også utover høsten, da vi vet at dette er en populær modell og ønsket av mange.

Generelt sett kan man si at de samme utfordringene du vil få med piggdekk på vanlig sykkel, vil du få på sparkesykkel: Blir det for mye snø og/eller slaps vil det være vanskelig å komme seg frem, men de aller fleste veier og gangstier er godt brøytet ( og dersom det er dårlig brøytet på gang og sykkelsti husk at du har lov til å kjøre i veibanen med sparkesykkelen din så lenge du holder 20 kmt. er du å regne som syklist.)

Med godt veigrep betyr det altså ikke at du kan kjøre like fort og ta like krappe svinger som på bar vei, men du kommer deg fremdeles mye frem raskere enn til fots. 

Vi håndlager hvert eneste dekk på bestilling , så du må påberegne litt leveringstid.

Ta kontakt om det er noe du lurer på! 

 

Vi har til og med laget en liten videosnutt om piggdekk.

P.S.: Ingen Henrik fikk varige mén etter innspilling av denne filmen... 

 

 

 
Også i Blogg og nyheter

Fart og Watt

juli 22, 2020 0 Kommentarer

Les mer

Vi har godt utvalg på dekk og slanger til sparkesykler og EUC
Vi har godt utvalg på dekk og slanger til sparkesykler og EUC

juli 22, 2020 0 Kommentarer

Vi har dekk i alle størrelser og utforminger!

Les mer

Sparkesykkeldeler
Vi har Norges største delelager til el-sparkesykkel!

juli 22, 2020 0 Kommentarer

I tillegg har vi et digert delelager med de vanligste delene til de aller mest populære modellene i Norge.  

FINNER DU IKKE DET DU TRENGER I NETTBUTIKKEN VÅR?

SEND OSS EN EPOST OG SPØR!

Les mer